Röd och turkos rök i rörelse.
CONTENT marketing
Ett S fyllt med röd och turkos rök i rörelse.

Gör dina kunder till fans

Vilka varumärken gillar du att följa? Vad är det som gör att du prenumererar på deras nyhetsbrev eller följer deras Facebooksidor? För att de är hjälpsamma och förtroendeingivande? Inspirerande och roliga? Troligen har de innehåll som engagerar, inte bara säljer. Hur engagerande vill du att ditt innehåll ska vara?

Fyll i formuläret så startar vi resan mot mer lojala kunder, eller kanske till och med dina fans så småningom.

Bokstaven H fylld med röd och turkos rök i rörelse

Innehåll som engagerar säljer

Men innehåll med fokus på sälj engagerar oftast inte …

Digitaliseringen har skapat enorma möjligheter för företag att kommunicera med sina kunder. Vilket betyder att det finns många därute som söker människors uppmärksamhet. Men en ständig ström av inlägg och annonser gör inte företag automatiskt mer relevanta. Snarare tvärtom när fokus hamnar på klick och konverteringar. Risken är att varumärkets värde glöms bort och det enda viktiga blir priset. Något som de flesta kan konkurrera med.

Därför behöver du – som alltid när det gäller kommunikation – vara både relevant och intressant för att ditt innehåll ska engagera och nå fram på riktigt. När du gör det finns det mycket att vinna:

Stärkt lojalitet
Fler leads
• Ökad försäljning

Tydligare position
Starkare varumärke

Bokstaven I fylld med röd och turkos rök i rörelse

Content marketing – constant marketing

Nyckelbegreppet i content marketing är ”värdeskapande innehåll”. Det betyder att du behöver skapa innehåll som kunderna vill ta del av, ja innehåll som engagerar. Navet för alltihop är en egen kanal, oftast hemsidan. Sedan kan du puffa för innehållet i sociala medier och även annonsera för att få mer räckvidd. Men det räcker inte med en kampanj då och då. Content marketing är en ständigt pågående process som ska utmynna i affärsnytta för dig. Alltså ett ständigt flöde av engagerande innehåll som utgår från en egen kanal, och som ger dig nytta, i slutänden i form av ökad försäljning.

Värdeskapande innehåll
Egna medier
Pågående process
Affärsnytta

Ett N fyllt med röd och turkos rök i rörelse.

Tänk utifrån och in

Många företag nöjer sig med att tänka på vad de själva vill berätta om. Och därifrån behöver du såklart utgå: affärsidé, vision, varumärkeslöfte, de viktiga budskapen om produkter och tjänster, positionering. Men du behöver också titta utifrån och in – vad av allt detta som du vill berätta om, kan du göra till intressant och relevant innehåll för dina målgrupper?

Vad är det vi vill berätta om? Vilka budskap har vi?
Hur kan vi prata om detta på ett sätt som intresserar våra kunder?

Bokstaven E fylld med röd och turkos rök i rörelse

Hitta ett antal teman

När du tagit fram dina viktigaste budskap behöver du hitta ett antal teman som har med dina budskap att göra och som skapar värde för dina kunder. Se det som ett antal skärningspunkter där era intressen möts.

Kring dessa teman kan du sedan producera innehåll som engagerar i en mängd olika varianter. Växla mellan att:

Informera
Bjuda på kunskap
Inspirera
Sälja

Ett O fyllt med röd och turkos rök i rörelse.

I vilka kanaler finns dina kunder?

Vilka kanaler du ska välja beror på var dina kunder befinner sig, men även vilken typ av produkt eller tjänst du säljer. Några kanaler passar bättre för vissa produkter och du kanske behöver befinna dig på flera ställen. Många gånger är det enkelt att anpassa innehållet efter varje kanals speciella tilltal och miljö.

Ett N fyllt med turkos och röd rök i rörelse.

Få snurr på produktionen med en redaktion

För att få kontinuitet med innehåll krävs att det finns en organisation som ständigt jobbar med att tänka på och ta fram relevant innehåll. Först behöver du få till en gemensam syn på content marketing internt på företaget, inklusive stöd från ledningen, om varför arbetet görs liksom målet och nyttan med det. Sätt så ihop ett redaktionsråd med personer från olika avdelningar som kan tillföra inspiration, kunskap och kvalitetssäkring. Sedan behövs någon som producerar innehållet i text och form, och som publicerar.

Bokstaven U fylld med röd och turkos rök i rörelse

Allt från contentstrategi till innehållsproduktion

Vill du ha hjälp med en strategi för din content marketing? Att sätta igång ett redaktionsråd? Eller att producera content som är relevant och intressant för dina kunder och som leder till affärsnytta för dig?

Sätt ditt varumärke i rörelse, ta hjälpt med att få engagerande innehåll. Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig.